Vingården Mega Spileo, Grækenland


Mega Spileo vingården ligger i Grækenland, ved Lovas, 21 km ude af Diakofto-Kalavryta vejen, på et plateau over den maleriske Vouraikos kløft i 800 meters højde, Achaia.

Se alle vinene fra Mega Spileo.

Vindyrkning
I 1999 blev vingården lejet af Mega Spileo Klosteret, renoveret og der blev plantet nye vinstokke. Mega Spileo anvender mange lokale og internationale druesorter med en sen spirecyklus:

Mavrodafne, Mavro Kalavritino, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Lagorthi, Asyrtiko, Malagouzia, Riesling.

Plantagetæthed: 4100 planter pr. ha.

Mega Spileo vingården har kun naturlig vanding fra atmosfære og jord. Der bruges ikke kunstigt vandingssystem. De økologiske metoder til vindyrkning er blevet anvendt på vingården.

Jord: Sandet med ler og grus
Højde: 780-880 m.

Vinificering Rødvin
Forgæringsekstraktion sker ved lave temperaturer (24-48 timer), efterfulgt af klassisk rød vinificering med lange ekstraktioner.

Malolaktisk gæring og modning på nye egetræsfade (80% fransk og 20% ​​amerikansk eg) i 16-24 måneder.

Ældning på flaske i mindst 24 måneder.

Historie

Officielle referencer til klosterets vingård går tilbage til 1550. Domænet og vingården blev brugt af munke til vindyrkning og høst af druer. Munkene producerede vin i vingårdsbygningen på vingården og transporterede derefter druemosten med muldyr til klostrets berømte kælder, hvor de dekanterede den til 500 liter træfade. Lokale arbejdere var involveret i denne proces, hjalp munkene og glorificerede den store vingård "Megali Ambelos" og dens vin. I slutningen af ​​80'erne blev vindyrkningen stoppet på grund af den gradvise desertering af klostret og manglen på munke. Bygningen af ​​den gamle vingård eksisterer stadig på vingården og blev for nylig restaureret.

Det hellige klosters historie

Klosteret blev etableret i det 4. århundrede af to munke. Det tager sit navn fra det stenede kompleks af Mount Chelmos, hvor det er bygget. Det har lidt mange katastrofer gennem historien.

I dag holder klosterets renoverede bygning sig til klippen, tag vejret selv den mest nonchalante besøgende.

Klosterets hovedbygning er dekoreret med fresker fra det 17. århundrede, marmorgulvdekorationer og berømte vinkældre. Besøgende på klostret kan mærke hverdagslivets ligegyldighed, overvældet af den majestætiske atmosfære i klippehulen.

I dag er adgangen til klosteret let. På Athen-Patras National Road, drej ved Pounta-udfletningen, og kør mod Kalavryta. Alternativt, for at få en uforglemmelig tur, tag jernbanen fra Diakofto til Kalavryta gennem den smukke canyon og derefter en bil fra Kalavryta for at nå klosteret på 15 minutter.