Vingården Douloufakis, Kreta, Grækenland
Douloufakis vingården ligger på Kreta, Grækenland, i området ved Dafnes, i nærheden af Heraklion.
Se alle vinene fra Douloufakis.
Douloufakis vinmarkerne udgør 20 hektar, og er beliggende i hjertet af vindyrkningszonen på Kreta, Grækenland, i Dafnes i Heraklion, på bakkeskråninger i en højde af 350 - 450 meter.
Terroiret i Dafnes-regionen er karakteriseret af kalkstensjord, og det fremherskende mikroklima anses for ideelt til at producere druer af høj kvalitet.
Det er således ikke tilfældigt, at Dafnes-regionen har en lang vindyrkningshistorie, ifølge skriftlige optegnelser, siden det venetianske styre på Kreta.
Douloufakis dyrker en lang række druer:
Vilana, Vidiano, Muscat White (af Spina), Assyrtiko, Malvasia di Candia Aromatica, Mandilari, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Liatiko, Kotsifali, Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Syrah.
Vinificering
Vinificering eller vinfremstilling er den proces, der fører fra drue til vin, 2 typer: rød og hvid vinifikation.
I rød vinifikation, med røde druer, anvendes ekstraktion (saft og skind holder sammen et stykke tid) hvorved der opnås de pigmenter, der giver farve og tanniner til vinen.
Fravær af ekstraktion og øjeblikkelig fjernelse af skallerne giver hvidvine, også selvom druerne er røde, såsom Moschofilero.
Den største forskel mellem rød og hvid vinificering er at holde druernes skind og saft i kontakt. Hvis processen varer i kort tid, giver det rosévine.
Historie
Douloufakis vingården bliver ved med at udvikle, implementere kreative ideer og bruge avanceret udstyr. Nyplantning og reformering af vinmarker fortsætter til dato, da kvaliteten af vinen bestemmes der.