Vingården Karavitakis, Kreta, Grækenland


Karavitakis vingården ligger på Kreta, Grækenland, ved Chaniam med lokale kretensiske vinvarianter, og tilbyder dig muligheden for en lokal vinsmagningsoplevelse i Chania.

Se alle vinene fra Karavitakis.

For at fortsætte families arv i 80 år nu har Karakitakis skabt en boutique-vingård i Pontikiana Village i Chania, Kreta. Deres ejendom består af 150 hektar vinmarker både til private og kontraktlige med nøje udvalgte jord/terroirer for hver sort.

Der produceres vine fra lokale druesorter, internationale, og de eksperimenterer med sjældne sorter fra hele verden.


Vingården har moderne udstyr, 2 vinsmagningsområder og en lille kirke beliggende mellem smukke vinmarker og olivenlunde på bakketoppene i Kolimbari-området, kun 30 minutter fra Chania. Man er velkommen til at besøge vingården når som helst og smage deres vine, med Karavitakis familiemedlemmerne som værter. De tager imod besøgende med eller uden aftaler. 

Og man kan nyde deres specielle vingårdstur i Chania og udforske alle deres varianter for at finde den, der passer til sin smag!

Vinmageren Nikos fra Karavitakis siger deres ypperste rødvin "Elia Blend":

Syrah på Kreta er en af ​​de internationale sorter, der akklimatiserer perfekt med kretensisk jord/terroir og vejrforhold. Det resulterer altid i en frodig frugtagtig vin med silkebløde tanniner og intens struktur som ikke er overmoden eller trættende. Grenache fra gamle vinstokke tilsætter den nødvendige røde frugt og blødgør tanninerne lidt og Carignan fungerer som en bindende komponent med lidt krydret smag og mere farve.

2018 var et rigtig godt år til disse specifikke vinmarker. Normal nedbør og givende modningsperiode gav vingården mulighed for at høste på toppen af ​​modenhed. Det færdige resultat var en af de bedste årgange nogensinde udgivet for Elia-blandingen.