Vingården Theopetra, Meteora, Grækenland


Vine fra økologisk dyrkede druer i familiens vinmarker i THEOPETRA ESTATE. Vine, der fremhæver Meteoras terroir og Tsililis-familiens vision om at genoplive den lokale vingård med respekt for mennesker og miljø.

Se alle vine fra Theopetra, Tsililis.

THEOPETRA ESTATE er Tsililis-familiens vingård. Vinmarkerne på ejendommen strækker sig rundt om den forhistoriske grotte Theopetra ved foden af ​​Meteora Rocks, der tilhører den beskyttede geografiske betegnelse Meteora.

Her, i Theopetra-hulen, blev der fundet de første spor af menneskelig tilstedeværelse i Grækenland, og videnskabsmænd opdagede blandt andet vindruekerner fra den mellempaleolitiske æra, hvilket beviser dette steds ældgamle sameksistens med vinstokken og vinen. Under den byzantinske æra gik den hellige vindyrkning og udviklingen af ​​vinfremstilling over i hænderne på munke fra de hellige klipper, hvilket skabte en lang tradition for vinkultur i regionen.

Mysteriet om Meteora overføres til vinen gennem et bestemt terroir, en sjælden sammensætning af jord og det kontinentale klima, hvilket gør regionen til en evig vugge for produktion af vine med karakter og af høj kvalitet.

I dag har Tsililis-familien skabt en ikonisk vingård for at fremhæve regionens særlige karakter, genoplive sjældne græske sorter og kombinere dem med internationale druesorter af høj kvalitet, som begge er dyrket i overensstemmelse med principperne for økologisk landbrug.